Pirmieji susitikimai su gydytoju – kam turime paruošti mažametį

Pirmieji vaiko gyvenimo metai kupini naujovių ir išbandymų visai šeimai, tačiau neabejotinai daugiausiai naujos patirties įgauna pats mažylis. Ir tai ne tik netikėti atradimai ir vis tobulėjančios fizinės galimybės, tačiau ir pirmoji pažintis su medikais. Ypač pastaroji kelia daug emocijų tiek pačiam vaikui, tiek kietiems šeimos nariams, tad kokiems vizitams derėtų nusiteikti per kelis pirmuosius vaiko gyvenimo metus, kad tai nekeltų streso nei tėvams, nei jam pačiam.

Šeimos gydytojas

Pirmieji susitikimai su gydytoju – kam turime paruošti mažametį Pirmasis gydytojas, su kuriuo susipažįsta vaikas, yra šeimos arba vaikų (pediatras). Susitikimas su šiuo mediku įvyksta dar pirmąjį gyvenimo mėnesį ir profilaktiškai yra atliekamas gana dažnai, todėl dauguma vaikų be didelių rūpesčių įpranta, kad lankytis šeimos gydytojo kabinete – nuo pirmųjų dienų galiojanti taisyklė. Paprastai vaikai nebijo šio kabineto, nes jame retai įvyksta kas netikėto ar skaudaus.

Širdies ligų gydytojas

Mažamečius vaikus profilaktiškai apžiūri ir širdies ligų gydytojas. Siuntimas pas šį specialistą neturėtų kelti nerimo, nes tai yra įprasta apžiūra, kuri atliekama visiems vaikais be išimties. Nusiteikti vizitui pas kardiologą reikėtų iš anksto, kadangi čia vaikui tenka susipažinti su dar nematytais įrenginiais, jų skleidžiamais garsais, be to, ant kūno tepama speciali želė širdies echoskopijos metu. Pastaroji ir kelia daugiausiai išgąsčio, todėl rekomenduojama kelias dienas prieš procedūrą pažaisti širdies gydytojo kabinetą namuose.

Skaityti toliau