Nekilnojamojo turto plėtra Vilniuje

Butas VilniujeVilnius ir toliau stebina nekilnojamojo turto plėtra, todėl statytojai siūlo vis daugiau naujų projektų: nauji biurai Vilniuje, nauji butai Vilniuje, nauji kotedžai Vilniuje. Norintys įsigyti tinkamą būstą ar patalpas biurui turi didelį pasirinkimą, tačiau ką daryti, kad neapsirikti renkantis kokį nekilnojamąjį turtą įsigyti?

Pastaruosius kelerius metus Vilniuje padidėjo komercinio nekilnojamojo turto plėtra. Tai labai gerai, nes sukuriama daugiau darbo vietų, o ir žmonėms patogu, kai darbas šalia namų. Jei renkatės kur įsigyti biurą, tai verta apžiūrėti tokius objektus, kurie yra ne nuošaliai nuo miesto ar miesto pakraštyje, o pavyzdžiui, Paupyje. Rinkdamiesi tinkamas patalpas, gerai pagalvokite kokia vieta bus strategiškai patogi ne tik būsimiems darbuotojams, bet ir klientams. Svarbu, kad būtų patogus atvykimas ir pakankamai vietų automobilių parkavimui. Taip pat labai gerai, jei šalia yra viešojo transporto sustojimas. Kaip suprantate susisiekimas tikrai yra labai svarbus. Taip pat labai svarbus ir patalpų dydis. Reikia labai gerai apgalvoti kokio dydžio biuras reikalingas, kiek darbuotojų dirbs biure bei numatyti reikalingas patalpas, kaip virtuvėlė ar susirinkimų salė. Pagal poreikius pasirenkamas ir biuro dydis bei tinkamas jo išplanavimas.

Skaityti toliau

Iškabų, informacinių lentelių gamyba bei pagrindinė jų paskirtis

Tikriausiai, kiekvienas iš mūsų kasdien susiduria su daugybe iškabų bei informacinių lentelių, aplink jų tiek daug, kad dažnai net nepagalvojame apie tai, jos, tarsi, natūrali visumos dalis. Dauguma tokių iškabų yra informacinio pobūdžio, padedančios nepasiklysti ir atrasti būtent tai, ko ieškome. Juk tikrai nebūtų lengva rasti gydytojo kabinetą tarp kelių šimtų kitų, jeigu ant jų nebūtų nurodyta nei jokios informacijos, nei kabinetų numerių, pastaruoju atveju tai padaryti būtų ypatingai sunku. Tai rodo, kad tokios lentelės yra tikrai reikalingos ir jos yra kabinamos ne dėl kažko kito, o dėl mūsų pačių, kad būtų kuo lengviau surasti reikiamą vietą. Ir dažnai prie paprastų numeracinių lentelių ant durų yra ir kitos su platesne informacija, kas užtikrina, kad tikrai nesuklysime ir pasibelsime būtent į tas duris, kur ir norime. Be to, dažnai pirmąjame aukšte tiek privačiose, tiek viešosiose įstaigose, jeigu jose yra daugiau kabinetų, rasime daugybę informacinių lentelių su visų kabinetų informacija, tai tarsi pastato žemėlapis, kuris padeda mums susiorientuoti ir surasti kryptį, kur turėtumėme keliauti. Juk tikrai nelengva susiorientuoti tarp kelių aukštų, jeigu toje vietoje esama pirmą kartą. Taigi, apibendrintai galime sakyti, kad informacinės lentelės skirtos, kad mes nepasiklystumėme ir kuo greičiau bei lengviau pasiektumėme savo tikslą.

Kokia turi būti gera iškaba

Visur aplink mus yra daugybė iškabų ir dažniausiai jų būna tiek daug, kad net ne į visas atkreipiame dėmesį, tačiau kai kurios visgi patraukia akį, o tuo tarpu kitas sunkiau pastebėti netgi jų ieškant. Tad galima sakyti, kad pirmiausiai iškaba turi būti matoma, nes kitu atveju, kad ir kokia geru ji bus, mes paprasčiausiai jos nepastebėsime. Tad iškabų, informacinių lentelių gamyba turėtų būti orientuota, pirmiausiai, į jų pastebimumą, tačiau kartais tai priklauso ne tik nuo iškabos, svarbu jai parinkti ir kuo matomesnę vietą. Kad iškaba būtų pastebima, reikia, jog jos ir vietos, ant kurios kabinama, spalvos skirtųsi ir nebūtų labai panašios, taip pat iškaba turi būti tinkamo dydžio, aišku, tai irgi priklauso nuo aplinkybių, jeigu žmonės į ją žiūrės eidami šalia, tai gali būti ir mažesnė, bet jeigu žvelgs į ją iš kitos kelio pusės ar pravažiuojančios mašinos, tada reiktų didesnės, tad svarbu žinoti, į ką ji orientuota. Taip pat pati iškaba turi būti informatyvi, neperkrauta informacija, bet aiški, juk jos pagrindinis tikslas aiškiai nurodyti žmonėms kryptį ar informaciją. O visa kita jau yra autorių kūrybinėje valioje, kadangi pateikimas, pačios išvaizdos dizainas gali būti labai įvairus ir jis bus geras, jeigu atitiks pagrindinius geros iškabos reikavimus.

Skaityti toliau