Auto nuoma praverčia ne tik nuvykus į svečias šalies

Auto nuomaNors mūsų tautiečiai yra įpratę automobilių nuomos paslaugomis pasinaudoti tada, kuomet nuvyksta į svečias šalis, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Auto nuoma taip pat gali puikiai pasiteisinti ir kitose situacijose, kada yra reikalinga transporto priemonė, ir kuomet važinėti tenka ganėtinai daug. Nors šiandien galime pasidžiaugti, kad mūsų šalyje visuomeninio transporto sistema yra tikrai puikiai išvystyta, tačiau kartais toks keliavimo būdas atima pernelyg daug laiko ir nėra pakankamai patogus. Kai siekiama, kad kelionė būtų pakankamai patogi, ir, žinoma, sklandi, sprendimas išsinuomoti automobilį gali būti net labai palankus.

Skaityti toliau

Naujas prezervatyvas, reikalaujantis keturių rankų atidaryti jo pakuotę

Norint atidaryti naująjį prezervatyvą, kurį sukūrė Argentinos kompanija, tai reikia padaryti su keturiomis rankomis. Turint tik dvi rankas to padaryti nepavyks. Šie sargiai buvo kuriami, norint pabrėžti sutikimo svarbą prieš pradedant lytinius santykius.

Prezervatyvų paketą „Consent Pack“ sukūrė reklamos agentūra BBDO Argentina ,,Tulipan”, kuri parduoda žaislus ir prezervatyvus suaugusiems.

„Jei tai nėra taip, tuomet ne“, ir „Be sutikimo nėra malonumo“, sako reklaminio vaizdo žyma, kartu su “PlacerConsentido“ arba liet. „leidžiamas malonumas“.

Kiekvienas toks prezervatyvas turi užrašą ant pakuotės: „Sutikimas yra svarbiausias sekso dalykas“. Prezervatyvų pakuotės ,,Unique system‘‘ (liet. „unikali sistema“) reikalauja keturių rankų – arba dviejų žmonių – sutikti atidaryti pakuotę, tuo pačiu metu keturiomis rankomis spustelėjus keturis mygtukus langelio viršuje ir šonuose, pakuotė atsidaro.

Skaityti toliau

Dantų protezavimas išimamais protezais: už ar prieš?

Kai tenka atlikti tam tikras odontologines procedūras, pacientams gana dažnai yra svarbu tai, kiek tai kainuos, tad tuomet, jei yra reikalingas dantų protezavimas, gana dažnai yra ieškoma pačių pigiausių sprendimų. Niekam ne paslaptis, kad išimami dantų protezai kainuoja pigiausiai, tačiau ar tokia pasirinkimo galimybė tikrai gali būti pačia palankiausia?

Protezavimas – implantavimas klinika

Išimamų protezų priežiūra

Lyginant su fiksuotais protezais, išimami dantų protezai reikalauja gana nemažai priežiūros. Labai svarbu stebėti, ar šie dantų protezai neturi mikroįtrūkimų (juos svarbu kuo greičiau pašalinti, kad protezai nesulūžtų), o nakties metu juos reikia panardinti į specialų skystį. Pacientai neretai skundžiasi, kad tokie protezai nesilaiko pakankamai stabiliai, tad gali būti taikomi protezų klijai. Įprastai teigiama, kad šie protezai reikalauja tikrai nemažai priežiūros, todėl labai svarbu tai, kad pacientas būtų pakankamai atidus.

Ar reikės atsisakyti mėgstamų maisto produktų?

Dantų protezavimas fiksuotais protezais pasiteisina dėl to, kad ši galimybė užtikrina maksimaliai gerą kramtymo funkciją, tačiau to negalėtume pasakyti apie protezavimą išimamais dantų protezais. Jei pacientas kramtys kietą ar lipnų maistą, tokiu atveju protezai gali būti pažeidžiami, tad pasirūpinkite, kad taip nenutiktų. Pacientai neretai skundžiasi, kad išimami protezai sukelia nepatogumų ne tik kramtant maistą, bet taip pat ir kalbant, tad svarbu įvertinti, kad toks dantų protezavimas negarantuos pakankamo stabilumo.

Skaityti toliau