Apie darbą superkant mašinas

Tokių įmonių kaip autosupirktukas.lt šiais laikais yra, ir ne viena. Nors kažkuriuo metu visi kalbėjo, kad automobilių perpardavimo verslas jau žlugęs, iš tiesų jis niekur nedingo. Taigi, kaip laikosi automobilių supirkėjai šiais laikais?

Plataus spektro automobiliai

SupirkimasMašinų supirkimo versle dirbantis Aurimas sako, kad šiais laikais žmonės parduoda įvairias mašinas. Tai tikrai plataus spektro pasirinkimai, kurie aplink atsiveria nuolat. „Jeigu anksčiau, kada Nepriklausomybės pradžioje, kai buvau paauglys ir su tėvu dirbdavo prie mašinų, būdavo tik labai ribotas pasirinkimas automobilių, tai dabar jis tikrai įvarus. Ir supirkti tenka itin skirtingas mašinas, nuo pačių naujausių, iki tikrų senučių. Kartais žmonės kad ir kokį seną „žiguliuką“ iš malkinės ištraukia, labai jau ilgai ten stovėjusį. Tokias apskritai net ne taisymui ar metalo laužui, o restauravimui kaip senovinio automobilio panaudojame. Ir žmonės lieka patenkinti, ir mums gerai“, – sako vyras.

Niekas nebenori itin senų mašinų

Skaityti toliau

Fixman LT – nuo vaikų žaidimų aikštelių iki parkų įrangos

Šiuolaikinė psichologija perspėja – vaikams žaisti ne tik smagu, bet ir būtina. Iš pirmo žvilgsnio – tik savitikslė, ši poilsinė veikla skatina intelektualinių, fizinių, kūrybinių gebėjimų vystymąsi, padeda apsiprasti aplinkoje. Tačiau ką daryti, kad vaikui būtų sudarytos geros sąlygos žaisti? UAB Fixman LT siūlo išeitį – žaidimo aikšteles, skirtas ne tik poilsiauti, bet ir aktyviai judėti bei tobulinti nors vieną iš keturių pagrindinių vystymosi veiksnių – jėgą, aplinkos suvokimą, pusiausvyrą arba ritmo pojūtį. Kompetentingi ir dėmesingi specialistai suburia jėgas, kad sukurtų aukštos kokybės, saugią, šiuolaikinio dizaino sporto ir gimnastikos įrangą vaikams ir suaugusiems.

FixmanKad žaidimų aikštelė – kur kas daugiau nei smėlio dėžė ar supynės, įmonė įrodo itin plačiu ir specializuotu produktų asortimentu. Pagal kompleksų funkcijas ir stilių Fixman LT skirsto savo produktus į 5 grupes. Pirmoji – žaidimų aikštelės, skirtos būtent vaikams. Tai žaidimų aikštelė mažiausiems, aikštelė CLOXX rūsčiai aplinkai, CLOVER – natūralių spalvų medinė serija, NAUJASIS FINO, pasidabinęs nauju dizainu, į gamtą kviečianti FLORA ir skulptūrą primenantis žaidimas HALO. Antroji prekių grupė skirta aktyvų gyvenimo būdą ir sportą mėgstantiems žmonėms. Čia siūlomas kopimas uolomis, laipiojimo tinklais sistemos, miesto jaunimui skirtas parkūras, lauko treniruokliai, batutai, lauko įranga senjorams ir kitos platformos. Bene įdomiausia grupė – tai interaktyvios vaikų žaidimo aikštelės. Šiuolaikinių technologijų sąranga sukurtos „protingos“ žaidimų aikštelės, sujungtos su kompiuteriu / serveriu ir internetu, kviečia jaunimą pabūti gryname ore, o dėl naujausių technologijų suteikia galimybę varžytis net būnant skirtingose pasaulio šalyse. Kartu galima būtų paminėti ir ypatingo dizaino grupę – aikšteles, skirtas neįgaliesiems, taip pat muzikos instrumentus gamtoje, žaidimus ant asfalto ir pagal individualų dizainą kuriamas aikšteles. Paskutinioji, papildomų elementų grupė, siūlo įsigyti saugos dangas aikštelėms, kilnojamus modulinius namus ir parko ar sodo įrangą. Taigi Fixman LT, bendradarbiaudama su Lappset, jau nuo 2007 metų kviečia sugrįžti į vaikystės nuotykį šūkiu: „Mes nustojame žaisti, nes pasenstame. Mes pasenstame, nes nustojame žaisti.“ (Dž. Bernardas Šo)

Automobilių nuoma – greitai, patogiai ir lanksčiai

Autorentalis.ltTurbūt kiekvienas gyvenime susiduria su situacija, kai staiga prireikia automobilio. Jei tuomet viešasis transportas pagelbėti negali, o kaimynas mašinos skolinti nesiryžta, panikuoti neverta – autorentalis.lt siūlo aukščiausios kokybės automobilių nuomos paslaugas ir plačiausią automobilių modelių pasirinkimą Lietuvoje. Veikdama išskirtinai Lietuvos rinkoje, įmonė Automobilių nuomos sprendimai užtikrina greičiausią aptarnavimą ir lanksčiausias sąlygas. Užtenka atlikti kelis žingsnius ir automobilio rakteliai Jūsų rankose gali atsidurti jau tą pačią dieną. Tačiau nuo ko pradėti, norint išsinuomoti automobilį?

Visų pirma transporto priemonę reikia rezervuoti (įmonės tinklapyje, el. paštu ar telefonu). Sulaukus patvirtinimo, apmokėti paslaugas galima iš anksto, naudojantis el. bankininkyste, kredito, debeto kortelėmis, arba vietoje, jau atsiimant automobilį. Nuomos kainų spektras – neįtikėtinai platus, nes visiškai priklauso nuo automobilio klasės, o pastarųjų pasirinkimas čia gausus – pradedant nuo ekonominių automobilių, iki visureigių, prabangių ar keleivinių ir net krovininių mikroautobusų. Taip pat ir užstato dydis priklauso nuo to paties faktoriaus, tad rinktis ir planuoti biudžetą galėsite pagal savo poreikius. Jokių paslėptų mokesčių nėra – tai galutinės kainos. Tiesa, užstatui rezervuoti reikia įmonei pateikti kreditinę banko kortelę, o atsiimant automobilį – galiojančius dokumentus (pasą arba asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą, užsakymo numerį arba užsakymo patvirtinimą). Taip pat šalia savo, kaip vairuotojo, vardo galite įrašyti ir kitų asmenų vardus. Tuomet, pasirašius nuomos sutartį, automobilis pilnu baku kuro sutartam laikotarpiui yra Jūsų. Jei vis dėlto nusprendžiate rezervaciją atšaukti, likus daugiau nei 72 valandoms iki užsakymo atsiėmimo laiko tai galite padaryti nemokamai. Kitu atveju reikia kompensuoti 20 procentų užsakymo sumos. Nors į bendrą kainą ir įeina CASCO draudimas, galite užsisakyti papildomą draudimą, apsaugantį rezervuotą užstatą, o taip pat papildomai išsinuomoti GPS navigacines sistemas, Wi-Fi modemus ir kitus priedus. Neturite vairuotojo pažymėjimo? Irgi ne bėda! autorentalis.lt siūlo ir asmeninio vairuotojo paslaugas. Esant neaiškumams, nuo užsakymo pradžios pagelbėti gali 24/7 dirbanti pagalbos linija. Tad jei norite sutaupyti laiko ir pinigų, geriausi automobilių nuomos pasiūlymai Jūsų laukia autorentalis.lt.

Kokioms erdvėms geriausiai tinka įleidžiami šviestuvai?

Įleidžiami šviestuvai – tikras perversmas apšvietimo pasaulyje. Jų dėka žmonės, vertinantys minimalizmą ir sterilumą interjere, gali atsisakyti masyvių sietynų ir ilgų, kabančių lubinių šviestuvų. Jie patogūs ir todėl, kad padeda taupyti erdvę, neapkrauna aplinkos, nekrenta į akis ir atrodo itin estetiškai bei moderniai. Žinoma, įleidžiami šviestuvai turi būti montuojami ne kaip eksperimentas ar naujo apšvietimo būdo išbandymas – turite gerai pagalvoti, kokiose erdvėse jie ne tik derės prie interjero, bet ir atitiks jūsų poreikius.

Vonios kambarys

Šviestuvas luboseVonios kambarys – tai vieta, reikalaujanti ypatingai gero apšvietimo. Čia atliekami kasdieniai grožio ritualai, o jų metu dažnai naudojamasi veidrodžiu, kuris automatiškai yra viena iš namų detalių, tinkamai funkcionuojanti tik gerame apšvietime. Paprastai žmonės vonios kambariui neskiria milžiniškų erdvių, todėl visi apšvietimo sprendimai čia turi būti kuo kompaktiškesni. Būtent todėl vonios kambariui puikiai tinka įleidžiami šviestuvai. Jie taupo vietą, nekaupia dulkių ir gali būti montuojami taip, kad reikalingiausios zonos turėtų ryškesnį, o poilsio zonos – romantiškesnį, blankesnį apšvietimą. Be to, įleidžiami šviestuvai vonioje naudingi ir todėl, kad jie atsparesni aplinkos poveikiui, tokiam kaip drėgmė, kuri šiose patalpose yra nuolatinis svečias. Jei norite maksimaliai apsaugoti apšvietimą nuo galimai žalingo drėgmės poveikio, geriausiai tiks LED lemputės, kurios visiškai nereaguoja į jokį karšį, šaltį ar drėgmę.

Skaityti toliau