Ką skanaus kepti ant grilio

Jūsų namuose jau stovi nauji nupirkti griliai, tačiau vis dar nežinote, ką skanaus kepti? Tuojau jums pakišime kulinarinių idėjų, kadangi jau šylant orams pats metas planuoti ir tokius nuostabius dalykus kaip maisto kepimą lauke ant ugnies. Tik koks bus tas maistas? Toks, kokį jūs pasirinksite.

Mėsa

GriliaiNuo senų laikų griliai tinka būtent mėsos arba žuvies kepimui. Reikėtų panagrinėti maisto istorinę kultūrą ir greitai pamatytume, kad iš tikrųjų pagrindinė ugnies lauke paskirtis ir būdavo mėsos kepimui. Visi kiti dalykai, kepami ant grilio ir ugnies, kepami jau su tam tikru kūrybiniu polėkiu, mat jų kepti nebūtina, tiesiog „linksmiau“ arba skaniau. O štai žuvis ir mėsa – tokie dalykai, kuriuos pavojinga valgyti nekeptus, be to, mums tai yra ir šlykštu. Prieš keletą metų buvo pasirodžiusi istorija apie išgyvenusį ant laivo denio žvejį, kuris jūroje plaukiojo daug mėnesių. Jis išgyveno, nes gėrė pagaunamų jūros vėžlių kraują, o jo draugas žuvo, nes jam buvo šlykštu ir jis to negalėjo daryti. Taigi, mėsa mums priimtina iškaitinta. Tada pasikeičia jos skonis, taip pat dingsta dauguma galimų bakterijų, kurios tikrai nebūtų labai palankios mūsų organizmui.

Jeigu mėgstate tradicinius šašlykus, galite kepti marinuotą jautieną, kiaulieną. Norintys šiek tiek liesesnės mėsos, gali kepti kalakutienos ar vištienos šašlykus, kurie irgi yra labai skanūs, tiesiog tirpsta burnoje. Tai nėra sveikas maistas, tačiau kartais juo pasimėgauti nėra blogai, tai galima sau leisti kartais, įvertinus visas rizikas susirgti arterine hipertenzija ir vėžiu.

Daržovės

Sveikuoliams griliai taip pat gali būti puikus maisto ruošos ir gamybos būdas. Sveikiausi žmonės valgo daržoves ir vaisius, o ne baltus miltus, cukrų ir lašinius. Todėl daržoves jie moka ruošti daugybe būdų. Kad būtume laimingi, nepakanka būti sočiais, reikia, kad tą maistą būtų malonu valgyti, jis mums būtų gražus, kvepėtų, būtų įvairus ir neatsibostų. Jeigu jaučiame, kad maistas mums atsibosta, tuomet nenorime juo mėgautis. Tad vegetarai, iš savo valgiaraščio išbraukę daugybę skirtingų produktų, turi atrasti įvairovę vaisių ir daržovių šalyje. Dėl to grilis jiems tampa tikrai mėgstama priemone tuos pačius produktus išsikepti ir suvalgyti kitaip negu anksčiau. Labai skanu daržoves taip pat sumarinuoti, taip pat jas apiberti visokiais prieskoniais, o tada kepti ant laužo. Skaniau negu šašlykai ir žinoma vietoje to, kad būtų nuodinga, tai yra tiesiog labai sveika organizmui.

Palikite atsiliepimą