Pagaliau susitvarkėme automobilį po avarijos

AGNAvarija buvo didžiulė, ir visi labai nustebome, kad pagrindinis techninis aptarnavimas, kurio paskui prireikė mašinai, tebuvo tik automobilių stiklų remontas. Taigi, pasirinkdami jį mes gavome tai, ko mums reikia. Aišku automobilių stiklai Klaipėdoje yra ir šiek tiek pigesni negu Vilniuje, tad čia gavome šiek tiek naudos, nes apmokėjimas draudimo įvyko toks, tarsi darbai būtų atlikti sostinėje.

Kaip įvyko avarija

Kartais, kai žiūri visokius filmus, matai spektaklius ar girdi pasakojimus, patiki, kad žmonės iš tiesų turi šeštąjį pojūtį, kad juos aplanko kažkokia svarbi nuojauta prieš atsitinkant didelėms nelaimėms. Bet galiu pasakyti, kad man jokių tokių dalykų nebuvo. Tikrai jokios nuojautos ir jokių pojūčių, kad kažkas blogo nutiks. Važiavau iš darbo kaip visada vėlai, ramiai ir su džiaugsmu, kad pagaliau baigėsi sunki darbo savaitė. Taip gyvena dauguma žmonių. Taip, buvo tamsu ir slidu, ir buvo tas baisusis žiemos metas, kai yra tikrai nelabai gera važiuoti ir pagalvoji, kad kiekvieną dieną keliuose daug pavojaus, gal daugiau negu būdavo. Bet galų gale vis tiek važiuoji su džiaugsmu, kad štai Klaipėdoje tavęs namuose laukia vaikai ir visa kita… Ant mašinos stiklo krenta vis sniegas, valytuvai jį valo. Ir staiga iš už posūkio pamatai šviesas. Ką galvoji, kai tave apakina mašinos šviesos? Laiko juk tada būna labai mažai, vos kelios sekundės, bet žmogaus mintis tokia greita, kad tas laikas išsitempia labai stipriai. Tada pirma pagalvoji, kodėl tas ąsilas važiuoja „ant ilgų“, tada supranti, kad čia gal ne ilgos, čia gal kita kelio juosta, tada greitai įvertini situaciją, ar turi kur trauktis, kuria puse geriau valdyti vairą, ir tada kūnas pats sureaguoja ir bando kažkaip suvaldyti situaciją. Viskas.

Skaityti toliau

Kaip išsaugoti nešiojamąjį kompiuterį

Laptopo kainaNeretai žmonės skundžiasi: pirkti nešiojami kompiuteriai pigiau jau nebeveikia. Teko pakloti pusę atlyginimo, o dabar jau reikia graužtis nagus: niekas neveikia. Tačiau kas iš tiesų dėl to kaltas? Jeigu nešiojamų kompiuterių vertinimai buvo geri, jeigu gamintojas visame pasaulyje žinomas, tai dėl ko kompiuteris prastai veikia, o gal išvis sugedęs? Dažnai žmonės nežino elementarių nešiojamo kompiuterio saugojimo taisyklių. Jie gali sumokėti didžiausią kompiuterių kainą, o vėliau jų visiškai nesaugoti, tarsi jie būtų kažkokie pigūs niekučiai. Kaip saugoti kompiuterį, kad jis išsilaikytų sveikas bei veikiantis ilgiau?

Kompiuterio aušinimas

Pirmas dalykas, kurį pamiršta žmonės, kurie nori ilgai turėti kompiuterį, tai kad reikia užtikrinti normalų jo ventiliavimąsi. Būtina leisti kompiuteriui kvėpuoti, o tą jis daro per savo „žiaunas“. Tiksliau, per ventiliacinesgroteles, viduje besisukant ventiliatoriui. Jeigu grotelės yra uždengiamos, tada nepraeina oras, ima kaisti vidus, genda visi įrengimai viduje. Tam, kad kompiuteris aušintųsi, tereikia jį visada laikyti ant lygaus pagrindo, kur jam negrės pavojai būti užkimštam. Negerai, jeigu kompiuterį laikome ant kelių, ant apkloto, ant minkštų baldų. Mat kompiuteris išlieka švarus ir tvarkingas tik tada, kai praeina oras. O minkšti audeklai labai lengvai užkemša ventiliacijos angas. Kas nutinka tada? Tada tiesiog prasideda perkaitimas. Be to, oro šiek tiek gali praeiti per audeklą, bet su visokiais pūkais, dulkėmis ir nešvarumais, tuomet užsikemša greitai filtras. Taip pat jis kemšasi ir tada, kai kompiuterį naudojate itin nešvarioje aplinkoje.

Išjungti ar neišjungti?

Skaityti toliau

Atvykęs universalus meistras į namus, gali atlikti beveik visus darbus

Meistras į namusAtvykęs universalus meistras į namus gali atlikti praktiškai visus darbus, kurie susiję tiek su elektros instaliacija, tiek su santechnika, tiek ir su buitinės technikos remontu. Didžiausias privalumas yra tas, kad tokie universalūs meistrai siūlo be galo ilgą paslaugų sąrašą, į kurį yra įtraukiami ir kiti – netgi su žemdirbyste ar augalininkystes susiję darbai. Šie meistrai dirba tiek pavieniui, tiek ir specialiose bendrovėse. Bendrovės turi daugiau tokių darbuotojų, todėl jos gali greičiau reaguoti į klientų pageidavimus atvykti. Paslaugų įkainiai nustatomi pagal susitarimą, tačiau daugelis šių paslaugų teikėjų informuoja, kad visada yra nustatoma bent jau minimali bazinė kaina, jog keliavimo išlaidos jiems nebūtų didesnės negu gaunamos pajamos už darbą. Šie meistrai siūlo šias paslaugas:

  1. Elektros sistemų gedimų šalinimas. Dauguma bendrovių turi savus elektrikus, kuriuos gali atsiųsti įvykus tam tikroms elektros sistemų avarijoms. Tai ypač turėtų būti aktualu tiems, kuriems dingsta elektra dėl buitinių nesklandumų t.y. kai elektra dingsta vienam namui, o ne visai vietovei. Tokie specialistai greitai sutvarko visus gedimus už gana nedidelį mokestį, o geriausia tai, kad jie neretai reaguoja ir nakties metu, esant audroms ir kitoms ekstremalioms sąlygoms.
  2. Buitinės technikos ir elektronikos prietaisų remonto paslaugas taip pat teikia dauguma universalių meistrų. Jie gali atvykti pataisyti jūsų šaldytuvą, skalbimo mašiną ar kitą techniką, o taip pat jie gali ją ir pajungti jeigu nusipirkote naują.
  3. Universalūs meistrai teikia ir su aplinkos priežiūra bei tvarkymu susijusias paslaugas. Jie gali už sutartą sumą iškloti norimą vietą trinkelėmis. Taip pat bendrovės turi ir statybos ekspertus, kurie galėtų išklijuoti plytelėmis norimas patalpas. Kas liečia aplinkos tvarkymą, tie jie galia atlikti tiek švaros darbus, tiek žolės pjovimo, medžių genėjimo ir kitus darbus.
  4. Bene dažniausiai pasinaudojama paslauga yra – augalų priežiūrą ir bei sunkūs fiziniai darbai. Šie meistrai gali dirbti ir ties drenažo linijų kasimu, ties vandentiekio bei kanalizacijos įvedimu. Didžiausios bendrovės turi netgi specialią techniką, kuri pagreitintų visą darbo procesą, todėl klientui nesusidarytų didžiulės išlaidos.

Skaityti toliau